Forleden skrev vi et blogindlæg om den tidligere borgmester Thomas Banke og hans nye biografi med titlen ’Borgmester på stoffer – mine fire år i narkohelvede’. Bogen, der blotlægger den tidligere borgmesters  medicin afhængighed og politiske spil, har fået stor medieomtale og meget opmærksomhed fra offentligheden efter den udkom i starten af maj i år.

Der findes mange fordomme om misbrugere og for mange virker Thomas Banke sandsynligvis ikke som den ’typiske misbruger’. Sandheden er imidlertid, at alle uanset deres historie, livserfaring og nuværende sociale status, kan ende ud i et misbrug. Selv fortæller Thomas Banke til DR, at det godt kan lade sig gøre, at have en facade og passe sine ting samtidig med, at man har et livsfarligt misbrug. Hans tre år som borgmester i Fredericia Kommune ved siden af hans seriøse medicin misbrug, er et tydeligt bevis på dette. Til JydskeVestkysten fortæller Thomas Banke også, at det hele tiden har været en af hensigterne med bogen, at sætte fokus på, at der er mange andre som ham selv, der lever med et misbrug, selvom de tilsyneladende har et ganske almindeligt liv ved siden af.

Selv startede hans medicin misbrug som følge af en presset hverdag med arbejde og høje forventninger fra omgivelserne. Han havde brug for ekstra energi for at kunne overskue det hele. Derfor tog han en dag en beslutning om, at spise nogle af de morfinpiller, han havde liggende fra da han havde været til en tandbehandling. Hvad han dog ikke vidste dengang var, at det blev begyndelsen på en mørk periode i hans liv med flere års medicin misbrug. Til Fyens Stiftstidende fortæller han, at han til sidst var så langt ude, at han kunne være død, hvis det ikke havde været fordi hans familie og en ven fik sendt ham i afhængighedsbehandling her på Behandlingcenter Stien.

Thomas Banke har med sin bog modtaget mange positive kommentarer fra offentligheden for sin åbenhed om sin vej ind og ud af sin medicin afhængighed. Thomas Banke fortæller også, at det hele tiden har været hans hensigt at være hudløst ærlig omkring hans fortid som misbruger.

Du kan læse meget mere om os og vores afhængighedsbehandlinger under siden ”behandlinger