For nyligt blev der udgivet en biografi om Thomas Banke, der fra 2010-2013 var borgmester i Fredericia Kommune. Biografien der udkom i starten af maj 2017, hedder ”Borgmester på stoffer – mine fire år i narkohelvede” og er skrevet i samarbejde med journalist og tidligere redaktør Henrik Qvortrup. I bogen fortæller Thomas Banke hudløst ærligt om, hvordan han midt i sin karrieremæssige succes, endte ud i den medicin afhængighed, der endte med at styre hans liv under størstedelen af hans tid som borgmester.

En vigtig historie at fortælle

Vi følger Thomas Banke fra hans første dag som borgmester, gennem hans misbrug og kampen ud af hans afhængighed. Thomas Bankes historie og refleksioner over sit eget misbrug, er vigtig at fortælle, fordi den viser, at selv de bedste og mest succesfulde mennesker, kan ende ud i et misbrug. Også selvom det udadtil virker som om, at personen lever et helt almindeligt liv. Endnu vigtigere viser historien om den vanskelige og mørke periode i Thomas Bankes liv, at der altid er en vej ud af det misbrug – hvad end det gælder medicin afhængighed, alkoholafhængighed eller en anden form for afhængighed – såfremt man får den rette hjælp og behandling. For selvom Thomas Banke var stærkt afhængig af medicin til det punkt, hvor det til sidst var ved at ende rigtig galt, fik hans familie og en ven ham i afhængighedsbehandling her på Behandlingscenter Stien. Det var tilbage i 2015 og han har været clean lige siden.

Skaber et håb for andre misbrugere og deres familier

Når Thomas Banke ærligt og åbent stiller sig frem i offentligheden og fortæller om sin vej ind og ud af sin medicin afhængighed, så skaber det et håb for andre misbrugere og deres familier. For man skal, som Thomas Banke også selv nævner, huske på at et misbrug ikke kun berører og påvirker en selv, men også alle andre omkring en. Netop derfor gør vi meget ud af at involvere vores klienters familier i deres rehabilitering af afhængighed. Vi kalder det en familieorienteret helhedsbehandling, hvor vi blandt andet tilbyder familierne at komme ud på nogle kurser, mens deres pårørende er i behandling hos os. Derudover bliver den enkelte misbruger og dennes familie også tilbudt opfølgningsmøder med det formål, at misbrugeren og dennes familie, skal kunne leve i harmoni med hinanden.

I dag er Thomas Banke ved siden af sin karriere som konsulent også foredragsholder, hvor han fortæller om hans personlige historie og det misbrug, han er ude af i dag. Han har derudover også taget en række af kurser inden for misbrugsbehandling og terapi. 

Du kan læse meget mere om os og vores afhængighedsbehandlinger under siden Behandlinger.