Facebook
Alkoholrådgivning: Ring og få vejledning, hvis du er pårørende til en misbruger

Alkoholrådgivning

Misbrug rammer bredt. Det rammer ikke bare den, der er misbruger, men det rammer også omgivelserne – der ofte står tilbage med en følelse af ikke helt at vide, hvordan de bedst kan hjælpe, hvad der konkret kan gøres, og hvilken rolle de skal udføre, når misbrugeren skal i behandling, er i behandling og efterfølgende.

Har du et nært familiemedlem, der er misbruger? En, der er afhængig af alkohol eller stoffer, som du ikke ved, hvordan du skal hjælpe?

Du kan ringe til os og få alkoholrådgivning samt rådgivning om stofafhængighed og andet misbrug.

Hos Behandlingscenter STIEN tager vi hånd om misbrugeren og deres nærmeste. Vi ved, at en misbruger få sværere ved at gå vejen uden opbakning fra sin familie eller dem tæt på. Derfor opfordrer vi altid til, at du som pårørende kontakter os allerede nu, så vi kan påbegynde en god dialog, og du kan få hjælp til at finde hoved og hale i dine tanker og bekymringer.

Du kan altid ringe til vores døgntelefon på 70 20 72 70. Det er gratis, du kan være anonym, og her kan du få luft for det, der presser sig på.

Få alkoholrådgivning hos Behandlingscenter STIEN

Behandlingcenter STIEN er et behandlingscenter, hvor vi hjælper folk med alle former for misbrug. Og et af vores primære felter er at hjælpe mennesker, der har et alkoholmisbrug. Derfor er vores alkoholrådgvning også et af vores kerneområder i hele den samlede pakke, som handler om at hjælpe mennesker på bedste vis, når de er afhængige af alkohol.

Det kan være enormt slidsomt og nedbrydende at stå på sidelinjen til en personer med et misbrug. Det er krævende, når hverdagen kører derudaf og misbrugeren lever et liv med alkoholen som bedste ven. Og det kræver næsten umenneskelige kræfter at være den pårørende, som skal sende misbrugeren i behandling – enten frivilligt eller i en form for tvang.

Det ved vi. Vi ved, at du som pårørende er under et stort pres. Du skal derfor altid være velkommen til at ringe til os og får alkoholdrådgivning – så hjælper vi dig så godt vi kan.

Hvad kan du ringe om?

Hvis du er i tvivl, om dine spørgsmål er vigtige nok til et opkald, så skal du vide, at der findes ikke dumme spørgsmål eller opkald. Alt er relvant, hvis det er relevant for dig.

Vi oplever, at folk ringer om ting som:

  • Er min mand/kone mon misbruger?
  • De her tegn ser jeg i hverdagen, hvordan skal jeg forholde mig?
  • Kan jeg booke et ophold hos jer?
  • Hvordan skal jeg starte snakken med min ægtefælle omkring alkoholen herhjemme?
  • Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre?
  • Mit barn drikker for meget, er der mon også stoffer involveret?
  • Hvilke tegn skal jeg kigge efter, jeg har en mistanke?

Hvordan kan I hjælpe min familie bedst?

Det er bare et lille bitte udpluk af ting, folk ringer ind og snakker med os om. Der er også plads til dine spørgsmål. Vi er på vores telefon døgnet rundt på 70 20 72 70.

FAQ