Facebook
Hvor mange danskere har et decideret alkoholmisbrug?

Et decideret alkoholmisbrug kan lyde voldsomt, men derfor betyder det ikke, at det er en sjældenhed i Danmark. Hvis man gør det op i tal, så har omkring 570.000 danskere et skadeligt alkoholforbrug, og 140.000 danskere er afhængige af alkohol, og ville ikke kunne stoppe deres alkoholforbrug uden et professionelt behandlingstilbud. Det er altså en stor del af den danske befolkning, der har et alkoholmisbrug, og mange har det endda i flere år uden at gøre noget ved det.

Hvis vi sammenligner mænd og kvinder, som har et alkoholmisbrug ses det, at næsten hver femte mand (19,4%) viser tegn på et alkoholproblem. Hos kvinder er det kun 8,4%. Flere mænd end kvinder har altså et alkoholproblem, og ifølge Sundhedsstyrelsen går de rent faktisk med problemet i mere end 15 år før de opsøger behandling, hvor kvinder går med problemet i ca. 12 år. Det er mange år at gå med et så alvorligt problem, og ikke nok med det, så skader alkoholen kroppen og ens helbred rigtig meget. Alkoholisme er et meget alvorligt problem, og det er derfor vigtigt, at søge hjælp til behandling eller få venner eller familie til at hjælpe en med problemet, hvis man ikke selv kan løse det.

Hvis ikke du kender nogle nære eller bekendte, som kan hjælpe dig med misbruget, så er der heldigvis hjælp at hente.. Så har du selv, eller kender du måske nogen med et alkoholmisbrug, så er der flere forskellige måder at søge hjælp på, og ønsker du at læse mere om behandling af alkoholmisbrug kan du trykke her