Facebook
Hvor meget alkohol bliver der drukket i Danmark?

Hvor meget alkohol bliver der drukket i Danmark?

I det danske land er det normalt blandt unge og voksne at drikke alkohol. Dette ses særligt til festlige arrangementer med venner eller familie. Men hvor meget alkohol bliver der egentlig drukket, og hvor mange alkoholmisbrugere er der i Danmark?

Ifølge Danmarks Statistik drak hver dansker over 14 år i gennemsnit 9,4 liter ren alkohol i 2016, hvoraf der samlet set blev solgt 354 mio. kr. liter øl, 20 mio. liter spiritus, 151 mo. liter vin og 6 mio. liter alkoholsodavand.

Hvis vi dernæst ser på, hvor mange alkoholmisbrugere der er i Danmark, så løber det op på omkring 570000 danskere, som er storforbrugere, og dermed drikker mere end Sundhedsstyrelsen anbefalinger. Af disse er der ca. 140.000 som kan betegnes som egentlige alkoholikere.

Hvis man sammenligner salget af alkohol i Danmark med andre lande i Norden kan man se, at ifølge en rapport fra Sundhedsstyrelsen ligger salget af alkohol i Danmark væsentligt højere end salget i de andre nordiske lande med undtagelse af Finland. Men siden år 2000 har salget af alkohol næsten været det samme som i Sverige og Norge. Generelt set, drikkes der meget alkohol blandt unge og voksne i Norden, hvor mange ser alkohol som en del af kulturen, og det at hygge sig sammen.

De unge drikker mindre

Selvom alkohol ses som en del af kulturen, og at de tal ovenfor kan virke lidt voldsomme, så viser en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen fra 2014, at danskerne rent faktisk er begyndt at drikke mindre alkohol. Hvor hvis vi kigger på mænd i alderen 16-24 år, så kan man se, at flere drikker under lavrisikogrænsen, og derfor drikker mindre end 7 genstande om ugen. Det betyder altså, at flere og flere danskere vælger alkohol fra, og derfor bliver det mere og mere normalt ikke at drikke.

For meget alkohol kan føre til et farligt misbrug, og her kan professionel behandling være en ideel løsning på problemet. Man kan behandle alkoholmisbrug på flere forskellige måder. Ønsker du at læse mere om behandling af alkoholmisbrug så klik her.