Døgntelefon: 70 20 72 70
Go to Top

Min far er alkoholiker – Hvad gør jeg?

Nogle børn oplever desværre, at en eller begge af deres forældre drikker for meget. Dette er en problematik, der ses hos adskillige familier, og spørgsmålet er, hvad man som barn kan gøre for at hjælpe sine forældre? 

Det kan for mange børn være svært, at inddrage andre i et familiemedlems problemer med alkohol. Dels fordi det kan være pinligt, men også på grund af, at man kan føle, at man svigter sine forældre. Dette er dog aldrig ikke tilfældet, og man skal huske, at det at søge hjælp kun er til det bedste for ens forældre. 

Snak med din familie, venner eller andre du har tillid til

Det bedste du kan gøre er at snakke med bekendte, du stoler på. Dette kan være den øvrige familie, venner eller venners forældre. Inddrager du disse personer, står du ikke længere alene med problemet, og hele inddragelsen af flere personer, kan være med til at vise den misbrugende forælder, at problemet er alvorligt. Synes du, at det kan være svært at snakke ansigt-til-ansigt med en anden person, så kan du starte med at sende en besked eller lignende omkring problematikken.

Inddrag skolen eller dit uddannelsessted

Som udgangspunkt kan du altid kontakte skolen, hvis du har problemer, og dette kan oftest være en god ide, hvis man ikke føler for at inddrage tætte personer i ens familieproblemer. De fleste skoler har uddannet personale, som netop har de nødvendige værktøjer og kompetencer til at kunne hjælpe i besværlige situationer, såsom forældre og alkoholmisbrug.

Få hjælp hos din kommune

I nogle tilfælde kan ens forældres alkoholmisbrug eller relaterede tilfælde være så ekstremt, at en snak med pårørende eller inddragelse af ens skole simpelthen ikke er nok. Her kan den eneste udvej være, at kontakte kommunen for at overtage situationen og derefter hjælpe med psykologisk behandling, herunder aktiv alkoholbehandling.

Konfrontation

På Behandlingscenter STIEN har i mere end 12 år behandlet alkoholikere fra alle samfundslag. Vi har derfor talt med mange tusind pårørende, som hver især havde brug for hjælp til at få sine kære i behandling. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at få hjælp af erfarent og uddannet personale til at konfrontere misbrugeren. Behandlingscenter STIEN håndterer konfrontationer på professionel vis. Du er velkommen til at kontakte os hvis du mener at vi kan hjælpe dig med at få en du holder af, som har et alkoholproblem, til at gå i behandling.